January 2009


sharQ_ twokfour (1/21/2009 7:50:53 PM): Denmark Channel semuanya cuba untuk hentikan boikot yang telah dilakukan oleh Muslim seluruh dunia sejak bulan lepas di mana sehingga kini mereka menanggung kerugian sehingga 2 BILLION EURO! Jika kita terus boikot DENMARK untuk 7 bulan lagi, mereka boleh rugi hampir 40 BILLION EURO! Jangan biarkan mesej ini terhenti di sini sahabatku. Please forwardkan kepada seberapa ramai muslim yang ada

Advertisements

Kawan Kawan, Sebelum anda memutuskan untuk berkahwin dengan seorang “programmer” anda perlu pikir dengan semasak-masaknya dulu sebelum anda menyesal dikemudian hari. Ini adalah contoh daripada seorang isteri yang mengadu pada mengenai hubungan dia dan si suami, seorang PROGRAMMER setiap hari.

Suami : (Setelah balik lewat dari pejabat) “Selamat malam sayang, sekarang saya logged in.”

Isteri : Abang ada beli tak barang yang saya pesan tadi?

Suami : Bad command or filename.

Isteri : Tapi kan ke saya dah call abang pagi tadi kat pejabat suruh abang beli!

Suami : Errorneous syntax. Abort?

isteri : Ish. Abang nih, takkan itu pon tak ingat? Hahaa….. Abang kata tadi dalam telefon nak beli tv? Mana dia?

Suami : Variable not found…

Isteri : Abang nih memang tak bole harap la. Bak kad kredit abang. Biar saya pergi belikan dan shopping barang dapur sekali.

Suami : Sharing Violation. Access denied…

Isteri : Abang ni tak sayang saya ke? abang lebih sayang komputer abang tu dari saya. Saya tak tahan la kalau macam ni selalu.

Suami : Too many parameters…

Isteri : Saya menyesal pilih abang sebagai suami saya. Harapkan muka je hensem.

Suami : Data type mismatch.

Isteri : Abang nih memang betul-betul tak berguna la.

Suami : It’s by Default.

Isteri : Macamana pula dengan gaji abang?

Suami : File in use … Try later.

Isteri : Kalau begitu, apa peranan saya disisi abang sebagai seorang isteri?

Suami : Unknown Virus. “

Operator : ” Thank you for calling Pizza Hut. May I have your..”

Customer : ” Hello, can I order..”

Operator : ” Can I have your multipurpose card number first, Sir?”

Customer : ” It’s eh.. hold on.. 6102043338-45-54610″

Operator : ” Ok.. you’re … Mr Singh and you’re calling from 17 Jalan Kayu. Your home number is 40942X66, your office 7X452302 and your mobile 014-2XX2566. Which number are you calling from now Sir?”

Customer : ” Home! How did you get all my phone numbers?”

Operator : “We are connected to the system, Sir”

Customer : May I order your Seafood Pizza..”

Operator : ” That’s not a good idea Sir.”

Customer : “How come?”

Operator : ” ACcording to your medical records, you have high blood pressure and even higher cholesterol level, Sir!”

Customer : ” What?,.. What do you recommend then?”

Operator : ” Try our Low Fat Hokkien Mee Pizza. You’ll like it”

Customer : ” How do you know for sure?”

Operator : ” You borrowed a book entitled ‘Popular Hokien Dishes’ from the National Library last week Sir.”

Customer : ” Ok, I give up.. Give me three family size one then, how much willthat cost?”

Operator : ” That should enough for your family of 10, Sir. The total is $49.99″

Customer : ” CAn I pay by credit card?”

Operator: ” I’mafraid you have to pay us cash, Sir. Your credit card over the limit and you’re owing your bank$3720.55 since October last year.That’s not including the late payment charges on your housing loan.”

Customer : ” I guess I have to run to the neighbourhood ATM and withdraw some cah before your guy arrives”

Operator : ” You can’t Sir. Based on the records, you’ve reached your daily limit on machine withdrawal today.”

Customer : ” Nevermind ust send the pizza, I’ll have the cash ready. How long is it gonna take anyway?”

Operator : ” About 45 minutes Sir, but if you can’t wait you can always come and collect it on your motocycle..”

Customer : ” What ”

Operator : ” According to the details in system, you own a Scooter, .. registration number..B3337BZ

Customer : ” $%#@^^%^#”

Operator : ” Better watch your languange Sir. Remember on 15th JUly 1987 you were convicted of using abusive languageto apoliceman..?”

Customer : [Speechless]

Operator : ” Is there anything else Sir?”

Customer : ” Nothing.. by the way.. aren’t you giving me that 3 free bottles of cola as advertise?”

Operator : ” We normally would Sir, but based on your records, you are also diabetic… ”

^%&*^$&*^$*#%$*(^&*… ..

Minat dalam bidang PERTAHANAN? Bantu skuad negara dalam membanteras jenayah.

Syarat-syarat:
1. Bumiputra shj
2. Tidak Rabun Warna
3. Kelayakan Minimum SPM
4. Berumur diantara 18-40 tahun

Kelebihan:
1. Kerja di bawah kerajaan
2. Gaji pokok : RM1800
3. Elaun bulanan (Kola) : RM300
4. Elaun penginapan RM300
5. Uniform: RM200
6. Dobi RM60
7. Percuma kursus mempertahankan diri
8. Kenaikan pangkat secara lantikan dari ketua unit jawatan dan

mengambil ujian khas


Sekiranya berminat sila hadir pada sesi temuduga dan dikehendaki membawa kad pengenalan diri serta gambar berukuran passport pada 23 April 2009 di Jabatan Pertahanan Awam

Bagi yang berkelayakan uniform akan diberikan 3 pasang setiap seorang dan kelengkapan lain (lengkap) serta perlu melaporkan diri 60 hari surat tawaran jawatan.

Jawatan:
1. Power Rangers
2. Kamen Riders
3. Ultraman
4. Sailormoon (wanita shj)

Jangan marah arrr…



Pulau Hokkaido jauh ketengah
Gunung Fuji bercabang tiga
Hancur Raksaser dikandung tanah
Ultraman yg baik dikenang jua.

Dua tiga Raksaser berlari
Maner nak samer Raksaser Kero
Dua tiga Ultraman boleh kucari
Maner nak samer Ultraman Taro.

Kalau roboh Kota Narita
Papan di Tokyo Ultraman dirikan
Kalau sungguh itu keje Raksasa
Badan dan kepaler dier Ultraman ‘fire’kan.

Kajang Ultraman kajang berlipat
Kajang Raksaser mengkuang layu
Kalau Ultraman Ace tak cukup kuat
Ultraman Neos datang membantu.

Buai laju-laju
Sampai Pokok Sena
Apa dalam baju?
Lampu Ultraman nyaler.

Mengata dulang paku serpih
Mengata Raksaser
Ultraman pulak yang lebih-lebih.

Sudah gaharu cendana pula
Sudahlah kalah di’fire’ pula.

Orang berbudi kiter berbahaser
‘Fire’ diberi pada raksaser.

GAMBAR BLUE

(Lihat Bawah)

.

.

.

.

.

.

.

.

Sensasi

.

.

.

.

.

.

.

.

Kontroversi

.

.

.

.

Jen-jen-jen

.

.

.

.

.

.

.







Yeaha!

Jgn marah aaa..

ASAL PERKATAAN UBAT

Semasa Melaka dijajah Portugis, Hang Nadim telah bekerja sebagai penjaga kaunter klinik untuk askar-askar Portugis. Pada hari pertama dia bekerja tidaklah tahu dia apakah yang perlu di sebut di deretan botol-botol di rak almari. Dia pun bertanya kepada Doktor yang bertugas. “Sir, air dalam botol-botol ni saya nak panggil apa?” tanya Hang Nadim. Semasa Hang Nadim bertanya, doktor omputih itu tengah membuka sebuah botol lama untuk mengenalpasti apa isi kandungannya. Lalu terkeluarlah bau-bauan yang busuk dan membuatkan doktor omputih tu berkata ” Uhhh… bad… “. Hang Nadim pun mengangguk sambil berkata “ooo..ubat”.

Next Page »