February 2009



#10 Grey Sky Morning – Cinta Gila
#09 40 Winks – Over You
#08 Blink & Goldfish – Strap it on Remix (Fukota)
#07 Bo – Her Spiral Necklace
#06 Bunkface – Situasi
#05 Ze – Hello Disco
#04 Mia Palencia – Superman
#03 Sayla – Smoothy Cool
#02 Pesawat – Mirage
#01 Yuna – Deeper Conversation

  1. Cinta Yang Sempurna
    6ixth Sense/ Noe Letto
  2. Fikirlah
    Aizat
  3. Cinta
    Terhalang Bob
  4. Situasi
    Bunkface
  5. Di Taman Teman
    Siti Nurhaliza
  6. Gagap
    Stacy
  7. Terima Kasih Cinta
    Afgan
  8. Aurora
    Estranged
  9. Benar Benar
    Adam
  10. Dibius Cinta
    Yusry/ Melly

    seringgit jer yang artis2 kte bg utk derma kt Gaza….. kalau artis tu derma RM1000 pun tak ikhlas sama value dengan singgit tu. org awam bg berpuluh2 ringgit utk waraga Gaza but artis hanya …..mmmm xtau lh artis kte skg nie….

    artis

    artis2 yg top time derma utk Gaza

    rm1

    mari kte zoom brape ringgit artis2 kte derma utk warga Gaza...huh?just RM1 je...ape nie...nie ker artis2 zaman skg??

    well sabtu n ahad nie aku asyik tdor je…xtau nape bdn rasa penat semacam je…huhuhuh…but best pulak dpt tdor lama2 nie…asal je bgn bdn pon dah sihat n brtenaga je…kikikiki….then ari ahad pulak aku karaoke siap turun hujan lebat pulak tu…wakakka…hbt kan suara ku nie siap blh pggil hujan turun…so sape2 nk tmpat dia hujan just call me nnt aku nyanyi kan lagu smpai tmpt tu turun hujan…wakkakka… :-))

    KOTA TINGGI – Penduduk sebuah kampung tradisional di pinggir bandar ini digemparkan dengan satu kejadian aneh lewat petang kelmarin, ekoran penemuan lima objek menyerupai ‘pocong’ terdampar di tebing Sungai Johor.

    Menurut dua sahabat, Mohd. Izzuddin Abd Karim, 18, dan Mohd. Razif Ismail, 17, dari Kampung Tembioh dekat sini, mereka terkejut apabila terlihat objek tersebut yang tiba-tiba timbul dan ‘melanggar’ paha kanannya ketika sedang asyik menjala ikan di tebing sungai berkenaan.

    Mohd. Izzuddin berkata, sudah menjadi kebiasaan bila ada masa terluang beliau bersama rakannya akan menjala ikan di tepi sungai itu tetapi belum pernah terjumpa perkara aneh seperti itu sebelum ini.

    Menurutnya, mereka mula turun menjala kira-kira pukul 6 petang dan sebaik tiba di tebing berhadapan dewan badminton di sini, tiba- tiba dia terhidu bau yang agak wangi seakan- akan bunga kemboja atau kapur barus tetapi tidak mengendahkannya.

    org ramai tgh tgk rupa pocong

    org ramai tgh tgk rupa pocong

    “Apa lagi, saya dan rakan (Mohd. Razif) bagaikan tergamam seketika dan bergegas naik ke darat ekoran terperanjat sebaik terlihat benda itu,” katanya ketika ditemui di sini semalam.

    “Ekoran kejadian itu saya terus menceritakannya kepada rakan-rakan lain tetapi mereka tidak mempercayainya sehinggalah muncul empat lagi objek yang serupa semalam tidak jauh dari tempat ‘pocong’ pertama ditemui.”

    Menurut Mohd. Izzuddin lagi, kelima-lima objek itu kelihatan seolah-olah seperti mayat yang telah lengkap dikafan dengan kain putih.

    Tiga ketul batu berwarna kelabu kehitaman seperti batu nisan ditemui dalam bungkusan ‘pocong’ lima sekeluarga yang menggemparkan penduduk Kampung Tembioh, dekat sini kelmarin.

    Selain itu, batu itu diselaputi kapas dan bungkusan plastik hitam serta bau kapur barus yang agak kuat.

    Itulah yang ditemui oleh dua penduduk kampung tersebut, Mad Zamri Ademin, 37, dan Mohamad Hussin, 44, setelah memberanikan diri untuk membuka ikatan ‘pocong’ tersebut semalam.

    Kelmarin, penduduk sebuah kampung tradisional di pinggir bandar Kota Tinggi digemparkan dengan penemuan lima objek menyerupai ‘pocong’ yang terdampar di tebing Sungai Johor.

    bungkusan

    bungkusan

    Dalam pada itu, penduduk di situ meminta pihak berkenaan tidak membiarkan ‘pocong’ tersebut terbiar begitu sahaja di sungai tersebut.

    Seorang penduduk, Othman Abas, 50, berkata, pihak terbabit tidak sepatutnya membiarkan keluarga ‘pocong’ itu berkampung di kawasan berkenaan.

    Menurutnya, kejadian yang berlaku ini bukan sahaja memberi tanggapan tidak baik terhadap masyarakat di sini, malahan penduduk terutamanya wanita dan kanak-kanak mulai takut untuk melalui kawasan berkenaan.

    Menurut Othman, setiap hari tidak kira siang atau malam, pinggir sungai di kampung ini menjadi tumpuan orang ramai memancing ikan dan udang galah.

    profile about Pocong

    profile about Pocong