Dear Reader ,

aku mng minat sgt kat gadis nie dr dulu lg…kte org kenal dr tahun 2006 xsilap aku….aku dh mcm2 skill aku pakai utk pikat dia but smua nya xbrjaya,namun satu ketika tu dia mmberi tahu aku yg dia ade bf time aku bg tau dia prasaan aku kat dia =(( …AAaaggggarrrrr X-( aku lmbt utk mmiliki nya,aku tewas kat mamat tu..dr segi rupa aku mng xdpt nk lawan mamat tu,n dr segi kkayaan maybe dia lbh dr aku malah dia brjaya wat gadis yg aku minat nie jatuh cinta kat dia…ape ade kat aku??well aku xpunyai ape2…rupa mcm biasa je,duit lg lah kering,ilmu xtinggi sgt pon,nk kata bodoh pon ade jgk sometime aku fikir…aku hanya ade hati yg ikhlas n jujur mcintai gadis tu but dia xdpt rasa kn cinta ku trhdp dia…lps gadis tu tau yg aku suka kat dia,dia minta aku lupa kan dia n g cari gadis yg lain sesuai utk ku….but aku tau xde lg gadis yg sesuai slain dia…aku mmbuat kputusan utk tunggu dia smpai dia blh terima aku sbg kekasih ….

brhari2 telah brlalu,brbln2 brlalu,brthn jgk brlalu..aku masih mggungu dia…kte org still contact mlalui friendster n masih brkwn..aku tgk dia happy brsama mamat tu…ade skali tu aku dh nak putus asa but aku tabahkn hati utk terus tunggu dia..serius aku ckp ,time aku tgk gmbr dia dgn mamat tu aku mng jelous sgt n aku brtanya kn diri ku sdiri..”ape yg aku krg drpd mamat tu??”prtanyaan tu aku pon xpasti ape yg aku krg bg dia,maybe aku xde daya tarikan n bkn type laki yg dia minat kot…mmm…sering kali jgk aku brfikir nape dia lbh brminat kat mamat tu..byk jgk aku tewas kat mamat tu…tapi aku tetap xputus asa,i keep fight 4 my luv…

xlama tu,thn 2008 aku dpt tau yg dia dah putus dgn mamat tu coz aku tgk kat profile kat friendster dia tulis status “single” n gmbr2 dia brsama mamat tu pon dah xde …dgn laju nya aku tanya kat dia mlalui friendster tu pasal status yg ttulis tu…n dia ckp dia dah lama putus dgn mamat tu sbb nya aku dah lupa…but aku tau feeling dia mesti sakit lg,cian dia but ini lh chance yg ku tunggu2 slama nie n ia mmbuah jgk aku tunggu ;-)…

aku pon mula kan  step by step pikat dia..but dia xnk terima mane2 laki n dia nk fokcus study…apebila aku dgr dia ckp mcm tu aku kecewa pulak..aku tau dia masih trluka dgn kjadian tu namun aku nk wat dia happy smula mcm dulu2 tu…ari demi ari aku brmsg dgn dia n sometime tu aku call dia tnya kn khbar dia ,study mcm mne,n etc lah….

n when dia cuti sem aku ajak dia kuar dgn aku,n dia sudi kuar dgn aku nie…happy jgk lah aku time tu …pd ari yg kte org janji kn nk kuar dah pon tiba…n hati ku brasa happy n xsbr nk jmpa dia..;-)….syookkkk nya hati nie…smpai aku xdpt nk gmbr kan kkgembiraan aku nie..kte kuar jln2 kat mid valley…n kte org tgk wyg…time tu pakaiaan dia mng cun sgt tau…n dlm fikiran ku “kn bgs kalau lah dia jd gf aku”…dlm wyg tu aku cuba nk pggn tgn dia time ksejukan but aku hanya dpt pggn skejap je..huhuhuhu…time tu aku mng tahap kesejukan…lps tgk wyg tu kte org g lah jln2, tgk2 brg…time jln tu aku ingin pggn tgn dia namun dia asyik pggn beg tgn dia je..when aku jln sbelah kiri dia mesti dia pggn beg tgn tu sama jgk when aku brjln sbelah kanan dia…dia tahu aku nk pggn tgn dia..yelah aku tau mng trlalu cpt utk smua tu but aku nk wat dia happy n xsunyi when i hold her hand…then kte org g lah mkn…1st tu kte org nk mkn kat tmpat2 yg murah but tlalu full dgn org pulak that time…so yg tggl kat pizza kte org nmpak sikit je org…so kami pon mkn lah sana…time tu dia langsung xpdg kat aku wlupon skjap..dr awal kte org jmpa lg dia xpdg kat aku,aku pon xtau lah nape..dia lbh suka tgk tmpat lain drpd aku..aku tau muka aku nie wat dia xde selera nk tgk…😦 ….then aku ckp lah kat dia nape xnk tgk kat aku…then dia hanya ketawa  n say “mne ade,tgk lh nie”….then aku pon tanya lah dia,pasal blh xdia terima aku…then dia ckp “ntah lah mal..hati nie xblh nk buka utk mne2 laki”…aku minta dia bg aku chance but dia pon xtau lg mcm mne..aku dh mula kecewa n kecil hati but mng tul ape yg dia wat …xkn lah aku nk paksa dia terima aku nie..lps mkn tu kte org pon balik…bila aku smpai kat umah n tgh baring aku tringat kata2 dia yg dia xblh nk terima mne2 laki wat masa skg nie…aku amat kecewa n aku mula lps geram kat dinding dgn brape kali tumbukan…namun ksaktian kt tgn ku xdpt lawan ksakitan dlm  hati ku …n aku mrh kat diri ku yg lemah nie..nape aku xdpt gadis yg ku cintai tu but bila dfikir kn scara positif aku mula tenang….n aku xnk putus asa n brhenti smpai sini stelah aku tunggu dia begitu lama..

sbln dah brlalu n dia dah pon naik sem..n dia nk balik kat penang…aku tanya kat dia nk xaku teman kan ko nnt kat pudu..then dia ckp itupon kalau dia ambil bus dr pudu..mlm smblm dia balik penang tu dia bg tau aku yg dia ambil bus dr pudu n aku pon dtg lah sana teman kan dia…xsgka aku tme tu dia dah potong rambut n mng cun sgt lah mlm nie…tiket dia kol 11pm,so aku teman kan lah dia smpai dia naik bus..smbil kte org tunggu time tu kte org pon borak2…hppy jgk lh aku dpt jmpa dgn dia lg…but when dah kol 11pm tu n dia dah naik dlm bus tu hati ku mcm berat sgt nk tggl kan dia,n aku mcm nk ikut sgt dgn dia but mahal pulak tiket if g balik n lagipon dh dekat2 tahun br mesti tiket xde so aku xjd lah ikut dia g penang…huhuhu..sblm dia naik tu aku peluk dia supaya hati ku xberat sgt bila dia dah naik bus..lps dia naik bus n dh nk gerak , aku pon balik ker umah…aku xsmpt naik ktm yg last that time n aku trpaksa naik cap dr kl sentral….naumu aku xkisa bab2 naik cap tu…yg ptg aku dpt teman dia mlm tu ;-)…

brape minggu telah brlalu n dia msg kat aku n tanya kat aku”if aku bg ko chance ape yg ko akan wat?” then aku pon jwb lah “aku akn wat ko hppy  n smile always also keikhlas cinta ku nie pd mu”….aku dpt rasa kn yg dia nk beri aku chance utk hadir dlm hidup nya…n mng tetap skali jangkangan ku tu…dia beri ku chance…”yahhooooo” happy nya aku..

itu lah synopsis yg pendek pasal gadis yg ku cintai tu😉

Best regard,

Sha

ur true luv(ney)…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s